Få en like bra tur på budsjett

Nordmenn reiser som aldri før, og det har nesten blitt en slags konkurranse når det gjelder hvem som reiser mest, lengst, til de mest eksotiske stedene og så videre. Det trenger dog ikke være så dyrt som mange tror, og man kan spare mye penger på å planlegge godt på forhånd.

Aller først kan man spare utrolig mye hvis man er fleksibel på enten tidspunkt eller destinasjon (eller begge). Har man ferie på et gitt tidspunkt kan man bestemme destinasjon ut i fra hvor det er rimelig å reise på de aktuelle tidspunktene. Er det omvendt, at man har en spesifikk destinasjon i tankene, bør man heller sjekke flere ulike datoer for å finne den rimeligste løsningen. Når man så har både dato og destinasjon klart er det på tide å finne frem til et sted å bo. Det finnes selvsagt en mengde hoteller, hosteller og gjestehus å velge mellom, men man kan spare mye penger dersom man har nerver nok til å bo hjemme hos en fremmed! Couchsurfing har blitt utrolig populært de senere årene, og det er faktisk helt gratis. Her må man dog huske å ha de skeptiske brillene på, ettersom det ikke alltid er like trygt å dra hjem til en vilt fremmed.

En annen måte å spare penger på er å holde seg unna de største turistfellene, og heller søke hjelp hos lokale. I mange storbyer finner man gratis gåturer guidet av mennesker som selv bor i byen, og her har man muligheten til å oppdage perler man ellers ville gått glipp av. Det samme gjelder for hvor man velger å spise. Det er kanskje fristende å kjøpe en cupcake fra Magnolia Bakery, men mest sannsynlig får du en minst like god, og mye billigere(!), cupcake hvis du velger et bakeri et par gater lengre bort.