Fjellvandring

Fjellvandring er den ideelle ferieturen for friluftsfolket. Man kan velge å gå fra hytte til hytte, eller ha med seg telt og overnatte der man selv har lyst. Fjellvandring kan gjøres så avslappende eller så utfordrende man selv vil. Det avhenger av terrenget og ruten man velger.

Når man skal på fjellvandring, er det viktig at man kan bruke kart og kompass. Selv om man går på en oppmerket løype, kan man gå seg vill. Været er omskiftelig i Norge, og det kan plutselig komme tåke eller lave regnskyer som hindrer sikten. Dersom man ikke vet hvor man er på kartet, og ikke klarer å finne kursen, kan man gå i feil retning. Hvis man er usikker på retningen, og sikten er dårlig, bør man slå opp teltet og vente til været bedrer seg. Det verste man kan gjøre, er å gå rundt uten å vite hvor man er og hvor man skal.

Fjellet byr på vakker natur, fugler, planter, dyr og mange herlige opplevelser. Man får frisk luft og stillhet, og en skikkelig pause fra hverdagen. Fjellvandringen kan kombineres med fiske i fjellvann, eller man kan bare sette seg ned og nyte utsikten. Husk gode sko og varme klær.