Se bra ut – også på fjelltur

Når du skal ut på tur, enten det er på fjellet eller til skogs, så gjelder det å kle seg smart. Det at du bruker de riktige klærne, kan være avgjørende for at turopplevelsen blir optimal. Vi har nok alle opplevd hvor fort været kan snu på fjellet. Og hvor viktig det er å kle seg godt, spesielt dersom du skal på en lengre fjelltur. Tommelfingerregelen er at du kler deg med ulltøy innerst mot kroppen, og deretter med et varmende mellomlag som fleece eller ull, mens du kler deg med vann- og vindtette skallklær ytterst. Friluftsklær som dette har én hovedfunksjon – nemlig at de skal være praktiske. Det er imidlertid mulig å kle seg både praktisk og stilig, på én gang.

Det finnes mange klesbutikker på nett som tilbyr moteriktige trenings- og fritidsklær. Stayhard har et rikt sortiment av treningsklær, enten du foretrekker tett- eller løstsittende varianter. Dersom du planlegger en lengre fjell- eller skogstur, er det viktig å pakke med seg riktig utstyr. Men selv om det skal være skikkelig, trenger det ikke være spinndyrt. Det er nemlig mye som kan kjøpes brukt, som sovepose, telt, GPS, kompass, kikkert og stormkjøkken, og dette kan du finne på for eksempel Finn. Det er også lurt å pakke med seg næringsrik mat, drikke og gjerne sjokolade eller andre raske karbohydrater. Og sist, men ikke minst – husk på fjellvettreglene. Én av disse er: Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.

Planlegg turen din nøye og skriv gjerne en liste før du pakker sekken, slik at du er sikker på at du ikke glemmer noe. Kle deg smart, stilig og gjerne i vårens friske farger. Det er tross alt en kjent sak at nytt trenings- eller fritidstøy gjør deg mer motivert – og motivasjon er godt å ha med seg i sekken når du skal vandre i mange timer.