Volvo Ocean Race 2014

Volvo Ocean Race er en av de hardeste seilekonkurransene i verden. For å delta i denne konkurransen, må man ha lang erfaring med seiling. Konkurransen består av 9-10 etapper. Hver etappe går over mange døgn, og det seiles til dels i svært tøft farvann, spesielt når båtene runder sørspissen av Sør-Amerika.

Volvo Ocean Race har blitt arrangert siden 1973, men konkurransen ble tidligere kalt Whitbread Round the World Race. Dagens navn har blitt brukt siden 2001. Nå arrangeres regattaen hvert tredje år. Konkurransen går over ni måneder, og mannskapene trenger lang tid til å forberede seg, derfor er det ikke praktisk mulig å gjennomføre regattaen oftere. Er du interessert i historien bak denne konkurransen, finner du alt du trenger å vite på volvooceanrace sine nettsider.

Neste Volvo Ocean Race starter høsten 2014. Den oppsatte ruten båtene skal følge, blir den lengste i regattaens historie. Fem lag deltar i regattaen. Det kan være interessant å se på odds når konkurransen starter. Gjennom å sammenligne lagenes odds, kan man lettere spekulere i hvilke lag som kommer til å vinne. Det laget som har lavest odds, er det laget som anses å ha best vinnersjanser.

Laget SCA er et rent kvinnelag. Men man skal ikke undervurdere dem selv om de er et kvinnelag. Mange av kvinnene på SCA-laget har deltatt i konkurransen tidligere, og har derfor erfaring fra denne typen utfordring.

Team Alvimedica er et forholdsvis ungt lag, som kom sammen fordi de hadde en felles drøm om å seile. Team Brunei har fordelen av å ha med den erfarne nederlenderen Bouwe Bekking, som har deltatt i Volvo Ocean Race seks ganger tidligere, og dermed vet det meste om utfordringene som venter.

Dongfeng er et lag som består av halvparten kinesiske seilere og halvparten internasjonale seilere. De har valgt franske Charles Cauderelier som skipper. Ian Walker er skipper på båten til Abu Dhabi Ocean Racing. De regnes blant favorittene av mange, ettersom mannskapet både har erfaring og et romslig budsjett.